brush brush

Доброволците-военни

author Kami Ivanova
|
date

Доброволците-военни от рота Доброволен резерв и тяхната мисия в ЧОУ „Димитър Екимов“

В сърцето на село Русаля, далеч от градския шум и ежедневието, се пише история, вдъхновена от действията на доброволците-военни от рота доброволен резерв обучаващи се в Център за професионално и продължаващо обучение към НВУ „Васил Левски“ гр. Велико Търново. Тяхната всеотдайност към Училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца ЧОУ „Димитър Екимов“ превърна обикновените учебни дни, в уроци по живот, дълг, чест и трудолюбие.

Доброволците от Национален военен университет „Васил Левски“

Посвещавайки своето свободно време, те не само подобриха средата на училището чрез боядисване на класни стаи, ремонт на футболните врати и създаване на волейболно игрище, но също така засадиха дръвчета, за да дадат пример на децата за грижата към природата и важността на упорития труд.
Тази група не се ограничи само до подобренията на средата, а вложи време и усилия и в развитието на социалните умения на децата. Те се ангажираха с учебния процес, помогнаха на учениците с домашните и обучението, играха футбол и волейбол с тях, и предадоха уроци по екипна работа, уважение и дисциплина.

Мисията

Доброволците възприемат за своя мисията да възпитат у учениците разбирането за значението на гражданската активност по отношение на социално слабите деца. Тяхната работа допринесе за създаването на силна връзка между военните и цивилното общество, демонстрирайки на младите хора важността на доброволната служба и предаността към нашата родина, Република България.
Ангажираността на резервистите към живота на училището представлява жив пример за децата – пример за истински героизъм, който не е свързан с бойни подвизи, а с постигането на по-добро бъдеще и възпитание за следващите поколения в дух на отговорност и уважение. Тяхната работа е доказателство, че когато се обединим в подкрепа на образованието и развитието на младите хора, можем да постигнем трайна промяна и да оставим наследство, което да продължи да вдъхновява и занапред.

Абонирайте се за нашия бюлетин

book paint

Други Новини

decor
heart
hat cubic

“Този, който отваря училище, затваря затвор”
Виктор Юго

Приятели

имаме нова банкова сметка и ако искате да подкрепите финансово нашата кауза, може да продължите да използвате банков превод или превод чрез Paypal

Банков превод:
СДРУЖЕНИЕ РУСАЛЯ
БАКБ
BIC: BGUSBGSF
IBAN: BG68BGUS91601009862600

decor