brush brush

ОМБУДСМАНЪТ, МАЯ МАНОЛОВА НА ГОСТИ ПРИ ДЕЦАТА !

author e-volvement
|
date

Днес омбудсманът Мая Манолова и експерти от екипа ѝ посетиха ЧНУ „Димитър Екимов“, с. Русаля. Влязоха във всеки клас, разговаряха с учениците и им подариха специални книжки, посветени на правата на детето. Отдавна чакахме тази среща и сме щастливи, че се случи, защото знаем желанието на госпожа Манолова да работи в посока подкрепата на талантливите бедни деца на България. Тази среща отвори и възмоможност за едно скорошно обучение на тема „Правата на детето“ проведено лично от госпожа Ева Жечева.

„По-рано през деня, по покана на ръководството, Манолова посети частното начално училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов“ в с. Русаля, Община Велико Търново.

„Темата за талантливите деца, които нямат равен старт и нямат възможности да развиват своите таланти, е много близка на моя екип. Те трябва да получат подкрепа от институциите, от обществото и от държавата“, заяви Манолова и увери ръководството, че експертите на институцията ще проучат внимателно възможността училището да придобие статут от национално значение, за да получи допълнително финансиране от Министерство на образованието и науката.

„Едно от големите ни събития, планирани за тази година, е организирането на национална кръгла маса, в която да представим различните форми за подкрепа на талантливи деца от социално слаби семейства. Ще проучим възможностите това да се случва в дневни центрове, чрез индивидуална работа, чрез учредяване на стипендии и др.”, допълни омбудсманът.

По-късно Манолова се срещна с младежи от група „отГОворните“ и им разказа за дейността на институцията и интересни казуси, които й се налага да решава всекидневно.“

http://www.ombudsman.bg/news/4612

Абонирайте се за нашия бюлетин

book paint

Други Новини

decor
heart
hat cubic

“Този, който отваря училище, затваря затвор”
Виктор Юго

Приятели

имаме нова банкова сметка и ако искате да подкрепите финансово нашата кауза, може да продължите да използвате банков превод или превод чрез Paypal

Банков превод:
СДРУЖЕНИЕ РУСАЛЯ
БАКБ
BIC: BGUSBGSF
IBAN: BG68BGUS91601009862600

decor